Ciasteczka owsiano – kokosowe

ok. 20 sztuk

Składniki:

  • 160 g mąki pszennej
  • 200 g margaryny / masła
  • 80 g płatków owsianych błyskawicznych
  • 80 g wiórków kokosowych
  • 120 g cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej

Przygotowanie:

Wsypać do miski suche składniki i wymieszać. Dodać pokrojone na mniejsze kawałki masło / margarynę i zagnieść ciasto. Formować ciastka wielkości 4 – 5 cm i układać na blasze w odstępach min. 3 cm. Piec w temp. 180 st. C przez 10 – 13 minut.

Po wyjęciu z piekarnika nie zdejmować przez kilka minut z blachy, ponieważ ciastka są bardzo miękkie i z łatwością się kruszą.

Smacznego!

Polecam również:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Comments

  1. riza says:

    Wczoraj piekłam te ciasteczka, zniknęły błyskawicznie :D tylko nie popękały mi tak ładnie jak Tobie:(

Leave a Reply